Sedih

Pegi kk nk buka buku tp rasa mcm xdilayan.. Nurse bertugas xdtg.. Then kena balik dlu tgu nurse contact.. 1st time pregnancy selama 4tahun menunggu..

11 Balas

X yah touching2 la...memang itu cra dorang.sy pon usaha ngndung dr hsptal tp bila bjaya ngndung doc bg surat utk kk bukakn buku pink.g kk dia bg trikh lain gk utk buat buku pink.bukan dia layan msa tu pon nk buka buku pink.....first bb ttc 5y..alhamdulilah 29w..pikir positiv je.sy pon sbelum buka buku pink bnyak baca n tnya kawan n ramai ckp kbyakan kk akan bg trikh utk buka buku bkn trus buat msa dtg so sy da bersedia..

Kk sye alhamdulillah ok. Mse bukak buku kandungan bru 6w. Nurse pun ramah and friendly. Dia tnya da buat upt test tak? Then sye tnjuk upt test sye yg dibuat kat rumah. Dia tgok maybe sbb double line pekat , trus bukak buku. X smpai 1 jam habes proses hihi. Tpi sbb sye da call dlu kk tnya hari ape leh bukak buku sbb bukan hari2 leh bukak. Ade hari tertentu dia. Hri lain tu focus utk appointment.

4y ago

Bestnyer 😍

Sebelum buka buku akk tel kk dl..alhamdulillah di kuantan ni x kisah buka bila2 kecuali jumaat ptg..so pergi hari isnin terus buat buku..jgn peduli n ambik hati sangat..emosi perlu di jaga..nati terkesan pd baby..anggap lah ni 1 ujian...semoga tabah.

4y ago

Most welcome

mcm sy masa bkak buku tunggu lama.. masok bilik nurse dye kata lain kali kalau nk bkak buku dtg ari jumaat.. sbb kita kt sini utama kn yg appointment utk ari biasa.. xpon call dlu.. ermm mane laaa sy ni tau situ cmne.. 1st plak.. ape la..

4y ago

Akan kn 1st time dtg.. xtau pape..

Sy dulu call dulu nurse bagitau nak dtg untuk buka buku then nurse akan bagi tarikh untuk temujanji. Sbb biasanya 1nurse bukan cover smua patient diorang bahagi patient mengikut alamat tempat tinggal.

Saya datang hari rabu nak bukak buku pink..nurse tanya tempat tinggal kat mn..jd nye tmpt tgl sy appoinmt bkn rabu..ari selasa..so terpaksa la datang ari selasa minggu depan nye.. #firstbaby

4y ago

Yeke.. Rsanya mgu depan la pegi blik..

Tak pa sis..jgan bnyak fikir ya..jgan sedih²..nt ble mnta ngan kk num contact nurse yg btugas tue..mnta book tarikh untk buka buku..apa pun tahniah sis...jgan sedih² tau..

4y ago

Da msj number nurse tapi xberbalas.. 😢

Sabar sis.. KK kebiasaannye mcm tu layanan Dia... Hehe mana thu nnt sis dpt nurse cek perut yg baik gila... Hehe yg cek perut tu penting yg lain abaikan hahah

4y ago

Yeka.. Aminn harap2 cmtu la 😍

Cm sy pergi kk dlu tnya apa perlu dibawa & mereka akn BG tarikh utk kita dtg bukak buku..

4y ago

Aha tula.. Duk tgu je nurse bg tarikh..

Saya dtg ambil tarikh until buka buku dulu