just opinion

Pd pendapat sy..kaum ibu yg hamil, xkira la umur brp pn, even msih lg belasan tahun..banyakkan membaca ttg ilmu kehamilan, sm ada bc buku atau gugel..jgn amik mudah ttg ilmu kehamilan kalau setakat tnya org2 di apps ni..rajin2 la buat research sendiri..jgn 100% semuanya nk tnya sini..xslh bertanya cuma kena la rajin ckt membaca..bila ada kekeliruan atau xpasti blh bertanya..terutama yg first pregnancy atau sdg merancang kehamilan..di apps ni pn byk artikel ttg kehamilan..lg byk kita membaca lg byk yg kita tahu.. tp la kan soalan yg plg annoying di apps ni ialah tunjuk upt double line, pastu buat2 tnya mengandung ke ni sis? Haloooo, u plan nk hamil sepatutnya dh selidik awal2 lg..asimenn..harap2 xde la lg yg up upt double line tu..ms beli upt xbaca dulu ke? Sbb tu la ad yg tersalah beli yg opk..sorry pnjg plak post..?

1 Balas

Membaca sangat lah penting . Lagi lagi first time mengandung . Kalau tak nanti bila bodoh tak tahu apa mula lah rasa down , sedih . Mana ada orang nak guide kita masa pantang nanti . Mak pak kita pun kadang bukan tahu sangat pun , kadang dorang pun dah lupa sebab cucu dorang tu jarak dengan masa dorang ada baby dah berkurun lama