keperluan bayi.

pada usia kandungan berapakah ibu2 mula membeli keperluan dan barang baby.?#bantusharing

12 Balas

Sy start beli masa 5 bulan sbb sy dh mula sakit pinggang sampaikan xlarat nk berjalan. Sekarang dh 7bulan, sakit pinggang hilang dtg plk sakit celah paha duduk lama xblh, berdiri lama xblh. Syukur sbb tergerak hati beli brg baby awal 😅

Start 5 bulan. Saya shopping yg besar2 dlu mcm carseat, baby bed dll… pakaian baby saya beli online. Beli sikit2 dlu jgn beli sekaligus, baru tak terasa duit banyak habis.

sy pun start beli 5 bulan.. semua bapaknye yg pilih.. sy just pilihan gitu2 je.. excited sgguh.. tp mujur jgk ayahnye yg pilih.. kalau sy.. hmm mgkin xselesai lg.. hihi

start 5 bulan... 1.takut tak larat bila dah sarat 2.mana tau tiba2 bersalin awal 7 atau 8 bulan begitu 3.tak mampu nak beli sekaligus

31week baju apa semua dah siap tapi baju bekaslah org bagi, tinggal beli pempes dan perminyak minyakan bayi insya Allah bulan depan pula 🥰

20minggu dh start beli sikit2 . 1.sbb takut xlarat nk berjalan bila dh sarat . 2.xmampu nk beli sekali gus .

20 weeks saya dan isteri dah start survey2 dan membeli. Maklumlah Anak pertama excited lebih 😬😬

Dari bulan 5 dah mula beli sikit sikit. Takut nanti trimester ketiga tak larat shopping banyak2.

saya start beli masa 32w 🤣 skrg 33w tp tak settle lg. byk masa lg nak beli 🤭

Start 5 bulan... Beli sk8 demi sk8.. Xterasa sgt.. Hehehe..