nak tanya pendapat

okay tak kalau saya hanya beli rompers untuk baby baru lahir..saya beli 5 siang 5 malam..ini ank ketiga..tapi sebab jarak 5 tahun..saya jadi blur2 nak membeli..ibu2 dalam ni boleh bagi pendapat tak..

4 Balas

sama mcm sya smua brg dah sedekah dkt org lepas bedah ectopic taun lepas .. x sangka preg lagi ke 6😂 kena beli bru balik .. sya just beli yg basic je .. sya suka beli romper butang tepi mudah nak pakai nak bukak , sleepsuit dan legging .. topi sya beli 3 mitten tu sya beli 6 set je .. baju sya beli 6 , sleepsuit pon 6 , legging pon 6 .. dahtu beli tuala , set mandi , minyak bagai pmpes tu je .. dhtu pack utk pakai dkt hospital bawa 2 helai je pakai keluar ward byk bawak tuala kcik pakai lap2 baby😂

2y ago

betul2..selagi boleh jimat kita jimat..hehe

kalau brg anak yg lain tu ade lagi guna je mne yg elok tu. tgl beli baju barut bedung mitten botties je. kalau dh xde kena beli balik mcm 1st baby la cite die. sye baju bby beli byk jugak. tapi beli yg 0 to 6m, tahan lama sikit. nb beli sikit je dlm 10helai kut x silap. lps tu ade yg kakak bgi anak dia punya bru beli x boleh pakai lagi.

2y ago

haah. ade org kata kalau dh lebih 5thun carseat tu, kalau jadi pape xboleh claim ke ape tah. gitu laa.

Saya tengah plan beli baju jenis rompers yang butang atau zip depan . Senang nak pakaikan untuk dia . Sianh sampai malam saya beli sama je . Rompers berbutang atau zip . Tak beli pun baju seluar .

2y ago

hahaha..itu betul..pada hal baju tu kita dah letak sama dah..tp masih jugak nk bertukar..sabar je la bila menengok nya..🤣

sis beli la sikit yg baju butang depan tu.. senang sikit pakai masa kat wad.. sy pun.. jarak 6 tahun.. blurr sgt x igt dah nak kena beli apa.. nak beli banyak kang membazir..

2y ago

kan..blur sgt2 dah..confius apa patut beli apa yg tak patut..hehe