Pilih memilih

Nurse risau sbb masa sye kira gerakan baby utk cukup 10 gerakan since 1st kira lebih dari jam 6ptg..lambat sgt.. Mungkin gerakan dia slow buatkan sye tak perasan..biasa kalau sye terasa lama saya akan kacau dia..tp gerakan dia tetap rasa slow.. kena lekap tangan tu pastu tekan sikit kat perut baru rasa dia tendang.. tp bila petang,suami sye balik keje, suami sye usap sikit je dia terus tendang kuat.. teruja la suami sye dia kata anak dia aktif kt dlm.. Dia tak tahu,kita nk kira gerakan kena tepuk2 perut,terpaksa rajin g kedai nk beli aiskrim sbb nk pujuk dia..mse dia takde kt rumah,g keje.. anak dlm perut ni mmg slow je sopan je dia tendang kadang tu rasa x rasa je.. Tp,bila ayah dia balik keje,since kita bukak pintu sambut ayah dia balik dah rasa dia tendang,ayah dia usap lagi la mcm Cristiano Ronaldo dia bagi... Belum keluar lagi dah claim nk jadi anak ayah...haihhh la anak, anak...😂

1 Balas

saya pula sebaliknya , bila ayah dia takda or tidur auto aktif, ada je mesti senyap. tapi bila da masuk 3rd trimester dulu dia dah okay, kick je ikut suka dia.