My baby jaundice.

Now my baby 20 days , jaundice 217 , im so stressss. Stress kene ulang alik klinik , nak tgk baby kene amik darah ??? anyone ada experience baby jaundice ? What shud i do ???

82 Balas

Mummy darah jenis ape ye ? Mcm sy darah O+, so ramai yg ckp mmg menyebabkan kuning baby lambat turun termasuk doktor.. Dan sy bnyak gune mcm2 petua.. kebanyakkan nye xbpe nak jadi.. tapi sbb kite ikhtiar kan...😁 Baby say hari ke 23 bacaan 232 .. masih tinggi 😪.. tp last saya ikhtiar sy cuba makan anggur hitam dan niat dlm hati.. alhamdulillah bcaan turun 190.. Tp susu ibu pon kene kerap jugak jgn sambil lewa .. Tapi.. igt tau mummy yg makan anggur bukan baby.. and kalau boleh jgn sesekali bg baby telan ape2 lagi sbb hati baby belum cukup kuat lg utk proses ape2 makanan kecuali susu ibu.. 😘 Owh ye , kalau boleh mummy tolong stop makan jamu2 , halia , lada hitam , kunyit2 & jauh kan baby dr bnde2 yg bwarna kuning mcm pakaian ke bende ke .. xkesah lh janji yg kuning.. ,😉