My baby jaundice.

Now my baby 20 days , jaundice 217 , im so stressss. Stress kene ulang alik klinik , nak tgk baby kene amik darah ??? anyone ada experience baby jaundice ? What shud i do ???

82 Balas

Hi sis. Baby sy pun dulu kena jaundice smpi 318. Now she is 3 months. Sy bg dia fully breastfeed,tp baby kalau kena jaundice, dia suka tdur. Dia ada menyusu tapi kita tak tau cukup ke tak. So what i do, i pump n bg dia susu botol. Stiap 1 jam setengah to 2 hours sy akan bgunkan dia bg susu.sy estimate kena minum 60ml consider enough for her. Hari2 mandi air kelapa. Serius sgt membantu. My advice, bg minuman atau mknan lain boleh effect usus baby, coz usus baby still young n hnya dpat trima susu sja. Jaundice is normal, tapi penyakit usus lgi bhya. This is what my doc said.😊😊Dont worry sis. Kalau takda susu badan baru go for susu formula.