My baby jaundice.

Now my baby 20 days , jaundice 217 , im so stressss. Stress kene ulang alik klinik , nak tgk baby kene amik darah ??? anyone ada experience baby jaundice ? What shud i do ???

82 Balas

yg penting kena keep feeding the baby every 2 hours. baby kena kerap berak and kencing utk kurangkan jaundice. kalau fully breastfeed, posibility baby mmg jarang berak. what i did was bagi susu formula. lepas tu dia kerap berak and jaundice pun turun. mmg kat kk/gov hosp akan berhabisan advise to keep breastfeed je. tp bila i refer my GP doctor, dia kata its okay. i bagi susu formula siang and breastfeed at night. alhamdulillah..dlm seminggu jaundice dia turun.