Newborn tido 9 jam straight

Normal ke kalau baby umur seminggu yg ada kuning, tido straight 9 jam. Lalok betul tido nya. Kejut2 tukar pampers pun lena lagi. Risau pulak ???

155 Balas

cara sy, time sy bagi dia mandi sy urut sekeliling pusat dia ..jd dia akan berak² n kencing..so makin dia kuat berak kencing , kuning dia akan turun ..kmren cek kuning dia paras normal so doktor kata ..X perlu dah cek darah ..sy kc mandi air suam jer .. berhenti kan dia susu bdn dlm sehari ..bagi formula ..sbb kdng kuning baby naik sbb dari susu ibu ..