36 weeks perut mengeras

Normal ke bile perut asyik mengeras dan tegang jer rase? Bile perut tegang boleh rase baby gerak slow slow..#pleasehelp #1stimemom

1 Balas

Kalau mengeras terlalu kerap, tak normal. Mungkin contraction. Kena cepat pergi hospital check. Kalau sesekali rasa, insyaAllah takde apa yang perlu dirisaukan😊

3y ago

Haha kadang kalau kita kurang minum air sehari tu pun boleh jadi gitu. Saya pernah merasa juga dulu masa anak 1st @ 31w. Sama kes. Nyaris kena cucuk dexa dah takut terbersalin awal. Eh eh lepas tu elok pula dia gerak, contraction pun takde. Saja ajak bergurau😆