sunat

Nak tumpang tanya.disebabkan org islam bersunat so saya nak tanya pendapat. Saya bukan islam and partner saya juga bukan islam tapi disebabkan dia org filipin culture dia mmg wajib bersunat untuk semua lelaki. Anak kami sekarang 5bulan and partner saya nak sunatkan anak saya bila dia 6tahun. Tapi saya nak tunggu sampai anak saya besar sikit untuk buat keputusan sendiri. So nak tanya ni... umur berapa yang sesuai untuk disunatkan and dimana nak pergi sunatkan anak saya?and macam mana nak jaga? Thank u in advance for all info.

18 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

slalu nye kalau nk disunatkn seeloknya umur 11 atau 12 thun..kalau makin besar nnti makin sakit...adik bongsu sye umur 11 thun dah sunat..mcm kene gigit semut katanya..

2y ago

mcm adik laki sye disunatkn di klinik swasta...cas anggaran 100 keatas mcm tu.. guna laser