breastfeeding

Nak tnye..adakah payudara mengeluarkan susu slps melahirkan bayi? perlu kah kiter prepare susu stage 1 sblom melahirkan bby? maklumlah first bby.. due 31/8 ni..#firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

10 Balas

ade org dah keluar,ade org kena rangsangan baru keluar..kalau sy lepas bersalin tu try marmet dulu,pum mmg xkeluar la sbb colostrum tu pekat n xsemestinya warna putih.. bg sy susu formula boleh je topup,asalkan baby kenyang tp jgn biasakan..mesti usaha jugak utk susu badan keluar..

2y ago

tq mama.. i try my best