ubat kuat kan dinding rahim

hi nak tnya ada tak yg sama kes mcm saya kena guna ubat msuk ikut vigina dri kandungan 19week sampai 36week boleh kongsi pengalaman sebb tak pernh tngok dan dengar lagi cara pengunaan ubat ni..

2 Balas

Yes saya pun pernah ambil di awal kehamilan masa first pregnancy sebab ada bleeding, ubat nya nama Duphaston kalau x silap.. make sure rehat secukupnya sepanjang ambil ubat tu untuk kuat kan rahim kita insyaallah berhasil..Normally ambil ubat itu kalau ada bleeding atau ancaman untuk keguguran, so dia boleh kuat kan lagi rahim.

5mo ago

betul nama ubat tu betul kes saya sbb saya pernh lahir ank prem dan meninggal dn sbb tu juga doktor suruh saya guna ubat tu sampai 36week

Boleh tahu kenapa kena pakai ubat kuat rahim ye? Ada risiko keguguran ke macam mana?

5mo ago

ya sbb saya ada risiko lahir prem