Ruam di muka

Nak tanya , saya first mom . Baby saya baru 1 bulan lebih . Boleh suggest krim apa yang bagus untuk ruam dikulit muka baby? Makin teruk pula . Doktor cakao mungkin allergic susu . Tapi dah sebulan lebih baby saya minum takkan skrg baru allergic . Terima kasih ibu ibu semua sudi share pengalaman ☺️

8 Balas

Saya pun first time mom jgak and anak saya allergic susu jgak hritu smpai naik ruam banyak kat muke, leher and kepala dia.. saya pakai balm skeenz ni je from Tasneem Naturel , mmg best sngt this brand, hilang smue ruam dia and boleh pakai jadi nappy rash cream jgak! moms pun boleh pakai balm tu kalau ade problem kulit ke ape~ saya mmg suggest pakai balm skeenz ni!

Saya pon baby baru sebulan lebih haritu dia ruam saya pakaikan dia sebamed punya dekat ruam dia agak teruk jugak masa tu baby x boleh panas sikit dia terus naik ruam kat leher dengan pipi muka . Harap menjadi sis sebab sebamed ni bagus untuk baby ezcema ni sebab dia khas untuk kulit baby.

Baby sy pun kena. Thought allergic susu, rupanya eczema sbb makin hri mkin teruk. Pergi klinik biasa dr bagi cream and ointment tapi ada corticosteroid. Alhamdulillah okay. Bila dah hilang barulah pakai cream sebamed (protective facial cream) utk keep moisturize kulit dia.

try pkai krim ni, saya pkai dekat baby alhamdulillah ruam dah tak ada, klau kene gigit nyamuk pun boleh pkai krim ni, bintik bintik yg ada dekat muka atau perut pun boleh, pkai krim ni selepas mandi

1y ago

yup, boleh je nk bedung, tak bedung pun boleh tapi kene pastikan tngan dia jngan ke muka, boleh juga sapu dekat celah kelengkang untuk mengelakkan melecet

Saya guna minyak rambut dan muka tropika. Mula mula doctor suggest cetaphil baby mosturizer tu tapi tak jalan. Tropika oil tu kejap je ruam2 dia kering

mcm sy haritu baby naik ruam panas sampai dkt muka dia pon ada. sy pakai snow white cream awak.

1y ago

sama la kita☺️. sbb baby bukan dkt muka je ada ruam panas bdn pon naik. dr pakai barut terus stop pakai.

Saya guna bepathen cream, dua hri dh sembuh

sy pakai ni 3 kli hilng dh