Pergi atau bertahan 💔

Nak tanya pendapat ibu2.. saya tak tahu nak luah kat siapa.. fmly jauh. Fmly sblh suami plk asyik nak salahkan saya jer.. kalau korang kat situasi saya apa patut saya minta cerai ke?. Waktu saya start mengandung tahun lalu bulan 9. Suami excited sangat nak ada baby.. lagi kalau perempuan.. lepas tu saya pun berdoa lah nak ank perempuan. Syukur tuhan makbul kn doa saya ank perempuan. Waktu sblm mngndung berat badan saya 58kg tinggi 164cm body pun nmpk lawa.. lepas tu start dah mngndung berat makin naik.. sampai 73kg lpas tu.. laki saya makin hari makin pulang lambat dari kerja lepas tu tiap 1 mnggu mesti 3-4 kali tidur office.. sampai lah kndungn dah masuk 37 week saya letak mini gps kat kereta dia senyap2.. mlm tu dia kata dia ot tdur kat office saya tngok kat gps kereta dia parking kat hotel.. saya pun call lah hotel tu saya cari number hotel tu kat google. Sampai jumpa saya tanya nama laki ada tak book bilik.. reps tu kata ada saya tnya bilik brpa dia mula2 tak nak share tapi saya cakap saya wife nama laki sya tu... Lepas tu reps pun bgi no bilik.. malam tu juga saya serbu kat hotel tu.. saya drive ke hotel tu and pergi cari no bilik dorang. Yang sakitnya hati saya waktu tu laki saya yg buka pintu dengan tuala kat pinggng and permpuan slim body lawa rendah dari saya kat atas katil.. waktu tu tuhan je yg tahu perasaan hncur nya hati saya.. skrng saya dah beranak ank pun dah masuk 6bulan. Patut ke saya minta cerai. Seksa sangat hati bila nmpk muka dia kat rumah. Nak balik rmh parents tapi takut susahkan emak saya dah lah ayah sakit mnghidap tv.. nak balik kat rmh mentua.. mentua pulk saya dah bgitw pekara sebenar siap tunjuk vedio terang2 ank dia yg buat masalah saya yg di salahkan... Ckp saya tak pandai jaga suami.. waktu saya balik2 minta cerai lepas bersalin yg buln 6 laki saya cakap nak berubah.. janji tak buat lagi.. sakrng pun nak pegi mana2 dia selalu call bagitahu.. dia kat office pun nak vedio call.. dah tak ot dah macam dulu.. Tapi hati saya masih tak dapat terima maaf dia.. hati saya masih sakit bila kat rmh sndiri.. Memory tu pandai datang balik menghantui pikiran saya.... Ada tak suggestions saya patut buat apa.. nak failkan cerai jer ke..💔😞😞#firstbaby #Needadvice #masalahrumahtangga

31 Balas

apa yg boleh saya katakan la pada situasi sis ni ...dalam Islam memang amat melarang perceraian tapi ini melibatkan sis dan anak ...buat solat istikharah mintak petunjuk dari Allah....buat masa la ni sis cuba jauhkan diri dahulu dari keluarga mertua dan suami sis...jangan berhubung langsung....mintak pendapat kedua dari ustaz bertauliah ataupun rujuk pejabat agama ...saya doakan semoga Allah mempermudahkan urusan sis dan memberi sis semangat dan ketabahan untuk menghadapi hari mendatang

1y ago

nak bilng sayang tu.. saya pun x tahu.. sebab saya dah ckp dngn dia saya tak suka orng curang apatah lagi berbohong... waktu saya tnya dia tdur office dngn siapa mesti naik suara dngn saya.. sdngkn wktu tu saya tngh sarat mengandung.. bila saya ckp nak balik kt rmh parents saya.. dia marah dia kata saya tak blh ke jaga awak... boleh tak jngn susahkan fmly awak.. nak jmpa kwn2 pun waktu tu... saya tak di benarkan..