Nak tanya

Hello,,nak Tanya mcm mna cara bersalin normal yg tdk prlu d jahit?

7 Balas

First deliver mmg kena jahit lh.. luar kena gunting sikit.. second xpasti lh mun ada.. klau teran secara paksa.. mungkin akan ada byk koyakan dalaman.. pengalaman sy, first baby.. kena gunting luar sikit.. rasa nyilu.. tpi tak sakit.. sbb dh dibius dulu..

Sy xkna gunting pn tp jahit byk..sbb nurse ckp jnis isi lembut..isi tauhu...sng pecah..blm teran dh sndri tekoyak nurse ckp...jd sengsara la jhtnye dan lmbt baik😂😂

5y ago

Ha tu part plg seram la...nk mmbuang 1hal btl...nk ngis rs..org len kjp je baik..kt nk abs pantang benang dok ad lg..jln pn kepit2

Sbnarnya bila dorg gunting, tujuan utk mudahkn dorg nk jahit.. Sbb kalo koyak x cantik, susah dorg nk jahit elok2.. Sbnarnya bnda ni menyenangkn kita jg akhirnya..

Mcm adik sy x kena gunting tp tetap kena jahit sb ada koyak bahagian bawah. Mungkin klu yg dah beranak banyak kali x jahit.

euuww.. ni la yg buat sy takot ni for 2nd time.. 1st dulu sakit kna jahit...😖 rasa xsggup ja huhuhuu

Kalau bby kecik,mgkin peratus xpyh jahit tu bnyk..anak ke 2 sy normal, x jahit..berat 2.55

Kalau gh selalunya mmg akan gunting sis utk bantu kelahiran.