Buka buku pink

Nak tanya. Kalau ikut LMP saya dah 9 weeks. Kalau ikut scan baru 6 weeks. Masa scan tu dah nampak kantung, janin dengan heartbeat tapi janinnya halus lagi. Dah boleh buka buku pink ke ye? Lagi satu, sebelum ni saya pernah gugur first baby 10 weeks dan sempat buat buku pink. Buku pink yg lama kena bawa sekali ke untuk pregnancy kedua ni?

5 Balas

Hihi sis. Sy smlm ada call KK utk kepastian mggu ke berapa lebih baik buka buku pink. Katanya sebaik2nya 8 mggu ke 12 mggu. Lagi baik kalau dah scan di swasta bawak ultrasound sekali. Ada history buku pink bawak je sekali walaupon miscarriage history.

Datang je sia kk nnti ckp saya ada sejarah miscarriaged . Sebab kebiasaannya kalau ada history keguguran dorang akan suruh buka awal tpi apa pon try je walk in . Paling pon dia akan bagi tarikh lgi kan . Yg buku pink sebelum ni bawak je awak standby.

3mo ago

Baik sis. Terima kasih ya respon🤗

period awk teratur x? sy scan aritu pon time 6w+ tp kantung bru 5w+ beza 5hri jgk.. risau sb pernah gugur kantung kosong.. nak pulak period memg teratur ptt kantung n janin membesar sama dgn lmp..

biasa kalau nk bukak buku pink baru,buku lama mmg nurse akan mintak..tp kalau yg kes sis nie saya pun xberapa pasti..semoga semuanya baik² saje ye sis 🥰

3mo ago

Baik sis. Terima kasih ya respon🤗 insyaAllah. Doakan yg baik2 untuk saya❤️

period awk teratur tak..