Bila air susu badan keluar?

Nak tanya bila susu badan mula keluar ye... perlu urut ke sebelum bersalin untuk keluarkan susu badan? Sekarang dah 31w1d bila masa sesuai nak urut........ #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

biasanya susu akan keluar secara semulajadi...ms pregnant pn kita akan alami bengkak breast dan akan ada susu sikit....apa yg sy tahu...ms pregnant ni puan tak perlu urut... jika lepas bersalin susu sush nk keluar baru puan pergi urut..dengan tukang urut yg btl2 pndai urut ..mcm sy dlu tnye tukang urut ms lepas bersalin..makcik tu kata jika nak tahu susu kita byk or x..lepas bersalin baru kita tahu bagaimana..jika susu tak banyak baru tukang urut akn urut tuk bg susu byk keluar sbb tukang urut kata tak semua orang perlu urutan tersebut sebab katanya jika terlalu banyak nanti blh alami bengkak susu selalu... sbb susu yg ada pd bdn kita selalu Allah dah tetapkan cukup tuk kenyangkan perut anak kita..setiap org berbeza Allah bg rezki...

2y ago

most welcome 😉✌🏻

selepas bersalin baru urut.. jgn picit nenen waktu preggy tunggu selepas bersalin susu kluar..