ubat

Hi mummy! Pregnant kali ni nurse sah kan sy HB low,1st cek 10.5..normal 11..so kk ade bagi iron tablet..bile sy mkn mabuk melanda pulak..bile tak mkn ok je normal bole buat kje..sy terpaksa jarang mkn,sbb sy ade ank umo 3 taun nak kene jaga,klu mabuk 1 hr kesian kat dia..kang dia tak mkn pulak kan..husb kje biase la balik ptg..bile mkn asyik nak baring & bile bangun mata ni nampak sume berdouble..skrg ni sy cume consume mkn asid folic &vit B..tu pun mkn mlm after 2 jam mkn nasi..adakah mumy ade simptom mcm sy?

13 Balas

Saya pun hb low. KK bagi zincofer tapi tak boleh makan, jadi muntah. So saya tukar ke maltofer. Maltofer ni sedap rasa coklat, kemam je. Lepastu alhamdulillah hb naik sikit dari 9 ke 9.5