ubat

Hi mummy! Pregnant kali ni nurse sah kan sy HB low,1st cek 10.5..normal 11..so kk ade bagi iron tablet..bile sy mkn mabuk melanda pulak..bile tak mkn ok je normal bole buat kje..sy terpaksa jarang mkn,sbb sy ade ank umo 3 taun nak kene jaga,klu mabuk 1 hr kesian kat dia..kang dia tak mkn pulak kan..husb kje biase la balik ptg..bile mkn asyik nak baring & bile bangun mata ni nampak sume berdouble..skrg ni sy cume consume mkn asid folic &vit B..tu pun mkn mlm after 2 jam mkn nasi..adakah mumy ade simptom mcm sy?

13 Balas

Saya sebelum ni pon HB low... Saya just minum air campuran buah2an kering... Alhamdulillah serasi dan HB saya naik... Dari 10.5 ke 12.2.. So... Saya just minum air buah kering tu dan ubat pon makan... Lagi satu... Lau nk makan iron tablet tu.. Mummy boleh ambil dengan air jus.. Xkesah pon jus apa... Oren ke.. Epal ke... So tak de la rasa loya... Ni saya share skali minuman buah tu.. Mane tahu sis nak cuba.. Boleh la contact seller ni.. Saya biasa beli dengan dia.. ☺️