HOSPITAL SHAH ALAM SEKSYEN 7

morning mommy , saja la nak tanya , siapa baru2 ni bersalin di hospital shah alam seksyen 7 tu ? so far okay tak ? betul ke sekarang ni kalau jahit tak dibius? hehe .

16 Balas

Tahun lepas sy bersalin ank ke 2 memang tak bius ( kat kampung), sy tanya nurse. Nurse cakap y kena bius tu y "gunting". Sy normal tak kena gunting jadi tak bius, cuma dorang spray guna ubat ( tak tau apa la, tapi jangan risau sebab nurse akan suntik ubat kecutkan rahin sekali) Tapi time jahit tu tak rasa sakit sangat macam kena cucuk-cucuk pun. Cuma time dorang test jahitan dah ketat ke belum tu je ada terasa macam ditarik-tarik.

Pernah sekali pegi hosp.shah Alam, sebab kurg air dlm badan, dapat Surat rujukan dari klinik swasta. Hospital baru, tapi bagi saya system tak systematic. Dah tunggu dekat 3jam, last2 blik sebb tunggu Tak panggil2🤣 Baru plan nak bersalin Kat situ. Tapi byk pulak feedback Tak bagus, so Kita buat plan B C D😄

Sy 2bln lps pikir nk bersalin shah alam seksyen 7 or ppum. Pikir punya pikir mmg sy ambik ppum sbb pengalaman mase dkt ppum sy bg tahu sakit dirng inuect bius.. lps tu setempat lg sy rase sakit mase dijahit sy bg tahu dinrg ckp tak pe puan sy letak bius. So sy rase pegi sana je..

pengalaman akak sndiri 17th dan 12thn yg lepas di hkl, dorg akan bius tapi bahagian atas mmg takde bius. jahit hidup2. kakak dan adik yg baru bersalin thn lepas di ampang pun, perkara sama berlaku. wlpn sakit tp akak tetap nak beranak lg 🤭

Bg saya part paling sakit nak bersalin kontraksi dan kena jahit. Tanpa bius, rasa jarum jahit kulit 1 per 1. Nasib baik 4 jahitan je. Bergegar jg la katil saya pegang kuat2. Air mata keluar tanpa suara.

5y ago

In sha Allah..mudah²an nanti ok la ☺

Saya bru brsalin kt hsa kelmarin 28hb, saya rasa ok jee.. Jahit pun dbius, lpas brsalin nurse trus hntar saya ke bilik.. Brsalin pukul 5am, discharge pukul 3pm..alhamdulillah, layanan smua okayy

Sy dgr2 mcm Tak okey,Bru Ni pergi sakit perut dh la dtg dgn ambulance...takda katil...Ade akk tu pun cakap nk beranak takda katil..baik bersalin spital Klang..😂😂

Jahit mmg x bius dh mommy, tp time jahit tu dh x rasa pape dh...sakit time b’salin tu buat rasa sakit jahit tu x de pape rse dh...huhu

Ramai x nk bersalin hspital shah alam.. X tahu knape.. Dgr kata xde doc pakar lah..slow lah...dgr gitu lah... Tpi tu hspital baru jgk

Sy pnh g hsptal s.alam skali jea time gugur, mmg last sy g kt situ, sbb doc pakar kurg, katil pn xckup.. Sy rse lg ok g hsptal klang.