Due date Julai 2022 (berbaki 5 hari lagi)

Mommy2 yg nak deliver anak first boleh tak share experience yg dah selamat deliver baby this months. Nervous + takut + tak sabar pun ada. ✅ Normal or czer ? ✅ Berapa lama tunggu bukaan full? Dua soalan ni je yg tgh bermain di fikiran sy. Due date sy 30/7 stress jugak menunggu contraction dtg dan bukaan belum ada. Tanda pun belum ada. #ingintahu #bantusharing #First_Baby

1 Balas

lain orang lain experience dia. bukaan tu ada yang mudah ada yang susah. macam saya beranak normal tp ketuban darah , sepanjang kena tahan di wad mcm darah period die keluar x berhenti, mase tu bukaan 3cm, sejak masuk muncung itik tu darah keluar. sepatutnye keesokan hari kena induce, tp mujur lah mase tu dh 6cm tp langsuung xde sakit perut ,contraction. sejak masuk labour room pasang alat d perut tu la.baru rase sakit.. 6jam juga lah duduk tahan sakit, 8cm tak tahan sakit sangat dah die suruh terang kite pon terang lh. tp makesure mase terang nti jgn menjerit tau. nti kena blebel d bidan? cara dia terang kena ketap gigi. ,saya ni mane lah tahu mase tu? tapi nanti cuba tanye mcm mane nk elaakkam kena gunting, sakit oii kena jahit? smpai lupa skit beranak mcm mne sbb sakit jahit? gud luck sis , fightingg? semoga dipermudahkan semua urusan dan selamat bersalin?