Zincofer sesuai atau tidak ?

Hi mommy, kandungan sy bru 20weeks and sy nk tnye klu dpt ubt dr klinik zincofer nie die punya effect akn loya muntah ke? Masa muntah sy rasa mcm rasa berkarat .. xsampai 30min sy mkn ubt tu mst muntah balik.. sy bru tukar ubt dr obimin ke zincofer sbb Hb sy low .. klu muntah balik tu ubt tu sempat hadam atau tidak?adkh zincofer xsesuai dgn sy? Bru dua hari mkn ubt tu.. tlg sy mommy..

11 Balas

Ye. Kalau google pun mmg effect dia akan loya muntah. Kk sy checkup mmg bg semua zincofer masa mengandung. Saya makan sebelum tidur, make sure makan mlm dan lepas 2 jam tu, makan zincofer. Boleh minum dgn air sunquick atau limau tnpa gula. Awal awal mmg nak termuntah, tp tahan kalau boleh. Lama lama makan, takkan rasa loya dah. Tp kalau tiap kali makan zincofer asyik muntah, better inform nurse/doc.