perlu ke breast pump untuk suri rumah?

Mommy, perlu ke breast pump utk suri rumah. And share sikit sebaikan dia.

21 Balas

Sy housewife sy rasa perlu. sebab nanti bby akan ada satu fasa jadi kuat menyusu (growth spurt) time tu ada situasi breast sy jadi melecet, luka sampai berdarah. nak bagi bby pon pedih. sapu krim ke guna nipple shield pon tak membantu sangat. . fasa kurang menyusu (nursing strike) pon ada. time tu tak kan nak marmet susu buang. sayang susu. Paling kurang pon kena ade milk collector/portable silicone tu. Murah je rm10 pon ada. sy breastpump mmg ada, beli yg single je. lagi sebelah sy tadah guna milk collector then switch side. . even waktu period pon susu sy drop, bby sy jadi tak puas minum. mujur ada stok ebm, bagi bby guna botol. habis period df mcm biasa balik.