BABY KURANG AKTIF 27 MINGGU

hi mommy, nak minta pendapat. kalau baby kurang gerak/lemah. nak buat apa ya. semalam minum air gas 100plus. #firstbaby **updated saya da pergi check klinik dan kena rujuk hospital. hospital refer pakar. detect kencing kotor. sekarang kena makan ubat 14 hari. dan follow up klinik desa seperti biasa

2 Balas

Kalau saya, kadang saya busy so tak perasan baby gerak ke tak, jadi kalau saya dah risau, saya akan cuba makan ice cream sikit, selalunya baby akan gerak, tak pun minum air sejuk, atauuu saya akan baring mengiring ke kiri (selalunya baby boleh buat lebih 10 gerakkan kecik masa baring mengiring ke kiri). Kalau baby saya bergerak normal, saya dah senang hati dah la. Tapi kalau saya buat 3 cara ni baby saya tak bergerak atau gerakkan dia sangat sikit, saya akan terus ke klinik. Haritu saya terbaca, 3 cara ni boleh rangsang pergerakkan baby dalam rahim.