Discharge / Mucus Plug

Hi mommy maaf gmbar agak kotor sikit.. nak tnya now sy 36w 4d mlm td ade keluar discharge mcm ni 2 kali.. adakah ini mucus plug sblum bersalin.. tapi no blood show, perut kerap mengeras, baby gerak ok.. tapi masa 36w 3d sy cirit and perut memulas sy g hospital doc cek bukaan then doc tulis kat buku os cx : 2cm .. blh tak share pengalaman mommy semua due sy 9/5

Discharge / Mucus Plug
5 Balas

Saya ingat to mucus plug rupa nya keputihan yg tebal tpi belom ade bukaan lgi to keputihan yg tebal .. tpi mcm saya punya dy kuar dgn darah sekali sikit saya kne 36w 4d kne tahan satu hari sbb cucuk antibiotik esok nya dh bole kuar wad lps to dh x kuar lgi benda to .. skg ne tngh tngu hari je ne

5mo ago

Sy punya keluar tu doc kata mucus plug

sy pun tadi masa kencing ada keluar benda ni besar lagi dari ni, tp sy bru nak 28week

mucus plug sama mcm keputihan ke sbb sy setiap kali kencing keluar lendir mcm ni was2 plk

5mo ago

Sy kluar 2 hari masa nk kencing n buang air besar..

dh bersalin ke sis?

5mo ago

Dah sis 20/4..

mucus plug tu

6mo ago

Dh tulis kt buku pink tu os cx: 2cm