kuning BABY

Mommy HELP ME ? Baby saya kuning makin naik hari hari kena pergi KLINIK , takut je kena tahan wad balik , ada cara tak untuk turunkan kuning Baby ?

25 Balas

baby sy kena tahan NICU sebab kuning tinggi. masa mula2 bersalin susu badan sy kurang n keluar sebelah je.. sy pon xpandai nak latch kan baby.. so sy pam 3oz susu dan bg baby minum susu setiap 2 jam.. mmg akan slow sikit turun sebab susu badan je, tak guna FM.. tp alhamdulillah turun.. n ibu amalkan minum air rebusan kurma sebelum pam or menyusu.. agt2 berkesan insyaAllah