Bersalin awal atau lewat

Hi mommy's... Bole sya tahu. Mommy pregnant pertama kali. Bersalin paling awal berape minggu? Sya skrg dh 32 minggu. Boleh share pengalamam mommy.. sya agak nervous lak sejak masuk trimester ke 3 ni. #ingintahu #firstbaby #firstmom

22 Balas

Saya anak Firstt 35w2D. Bersalin normal. Bunyi pop kuat dalam perut waktu tido pkul 4 pagi. Ingt baby tendang kuat. Pagi pkul 7 spender asyik basah ingt terkencing. Ari2 sakit waktu nak bangun dr katil n jln. Buat sarapan mcm biasa. Lagi skli spender basah, ingt terkuncil Sbb kadang nk terkencing dia kluar je. Tapi pakej nk yak2 skli. Yak ada kluar, tapi kerap ulang alik toilet Sbb perut sakit. Tapi yak2 da xda. Kencing je manjang. Vc mak ckp lmbt lagi. Pkai PAd. Ulang alik toilet smpai pukul 10, tgk air kencing bertukar pink. Terus call husband g hospital. 11 sampai check bukaan da 4cm, pukul 12tghri selamat da kluar baby boy. Tapi baby kne tahan scn 3hari. Doc nk pantau darah

2y ago

Awak pantau contraction awak je. Rasa tu mula akan start mcm sakit perut segugut. Makin lama makin kuat. Perut akan sakit membawa ke pinggang belakang. Ari pun akan sakit. Time tu nak duduk ke baring ke mmg xselesa langsung.