anak taknak tidur di tilam

Mommy ade pengalaman x baby taknak di bedung dan taknak tidur di tilam. Dia nak tidur atas dada kita je bru dia boleh tidur.. kalau duduk dekat pengasuh mmg dia x boleh tidur. Baby bru berusia 2 bulan 14 hari. Ade tips x nk bg dia tidur atas tilam dengan lena

13 Balas

Cuba masa tengah tidurkan dia,bisik dekat dia,syg dah kenyangkan,dah tukar pampers,tidur dekat tilam elok² ye,Jangan nangis²,Jangan meragam,esok pagi bangun,ibu bagi susu ye. Bacakan doa tido. Sy buat macam tu, alhamdulillah berkesan sampai skrg.

4y ago

Sy pun baby first. Umur baby 2 bulan baru dia ok sampai skrg. Kadang2 Tak payah dodoi,letak je dia tidur sendiri. Cuma kena kerap bisikan dekat dia,puji2 dia sekali,anak baik,anak soleh dengar cakap,tak suka nangis,tak suka merengek meragam. ☺️