Hospital Kerajaan

Mommies yang pernah bersalin di hospital kerajaan, jom kongsi pengalaman anda!

Hospital Kerajaan
123 Balas

Alhamdulillah...dapat nurse n doktor y baik2...cuma rasa ralat... Saya marah doktor sakit puan...sbb saya nak balik jumpa anak..saya kena tahan wad selama 20 hari... Hari2 lepas marah kat doktor sakit puan... Tapi hari ke 11 dihospital sultanah bahiyah sebelum transfer balik hospital kuala nerang..saya sempat mintak maaf kat doktor tu.... Semua saya dapat nurse n doktor y baik2.. Dari bilik bersalin ,ward bersalin, ward icu, ward medical biasa... Semua terbaik.

Pngalaman sye bsalin ank ptama kne marah ngn nurse sbb pngil dye n bg taw bby nk kluar tp dye kata blum tnpa cek jalan...dye kluar je bby pun kluar...sye bsalin sndiri brtman kan suami sblh...alhamdulillah bby x jatuh sbb sye tahan pakai kaki..lpas 2 sye xnmpk lngsung btng hdung nurse 2...tp alhamdulillah sye d layan dgn baik oleh sister,nurse n dkter yg lain...mngkin dorg x jngka sye bslin cpt sbb ank ptama...xpe la ujian sye...

4y ago

alhamdulillah

Bersalin kat Hospital Shah Alam. Tak dpt katil sbb full so i kena tunggu dan bermlm kat ruang menunggu which is same floor dgn labour room. Next day afternoon, baru ada kosong, yg td nya i sorang ja tak dpt katil, naik la ke ward atas together dgn ibu ibu yg baru masok. But alhamdulillah, sy dpt bilik yg hanya ada 2 katil, aircond & selesa. Bayar pun same rate dgn bilik biasa. Ibu ibu yg baru je masok dpt ward biasa.

4y ago

Owh pttla hrtu doc pakar shah alam kata "better awk bersalin d htar. Kat shah alam ni xcukup katil sampai kene tdo di tepi2 ruang menunggu"..

Best. Semua nurse baik baik dkt hospital Miri. Ada yg mrh pun sbb salah sendiri hehehe. Saya asyik muntah sehari sebelum bersalin tu pun diorang terus caring pastu pantau saya sgt2. Saya nak lap muntah tu pun dia tak suruh sbb ada cleaner. Sorry auntie huhu nasib baik auntie friendly slalu teman borak. Doc pelatih pun friendly sgt, ada salah terus minta maaf. Risau sgt kalau saya ckp sakit tmpt cucuk drip tu.

3 orang kat HTAA.. Lepas tu ckp ngan suami mmg xnak dah.. Parking susah.. Wad sentiasa penuh.. Lif nak naik pun penuh je sb anak kena tahan nicu.. Masa anak no. 3 anak kena masuk nicu tny kenapa dengn anak, doktr n misi tak bgtau kenapa. 6hari kena tahan.. Tp tak diberi penjelasan kenapa anak kena dok inkubator. Anak ke4 dan ke5 bersalin di hospital segamat. Mmg terbaik doktor dan misi..

4y ago

Hehehe saya pun pikir bnyk kali nk beranak Htaa ni😂 nk beranak Husm kelantan jauh sngt umah mil , suami suruh beranak Segamat😂 feedback okay..

Sy tiga2 org anak bersalin di Hsb. Anak 1st siap dpt blik sorang. Nurse ok, doc pon ok. Ank 2nd blik 4org. Nurse ok, doc pon ok. Cuma masa jahit tu staff nurse tu baru blaja kot. Dngar dia dok tanya nurse sebelAh, ok x, ok x...dah macam bahan eksperimen pulak kita ni. Ank 3rd pon ok....xda pngalaman ngeri. Cuma ank no4 ni teringin pulak nk rasa bersalin kt mahsuri. Hihi

4y ago

Lmbt lg.. hehe.. bln3 thn dpn

4hari lepas, saya baru je bersalin di HSA, johor. Alhamdulilah, kemudahan nya dan apa yang dia provided memang best dan saya berpuas hati. And yang best, memang selesa sangat sangat, dapat bilik yang ada 4bed je, walaupun ward kelas 3, Tu yang selesa bebenor. Charges RM 85 untuk 2malam 1 hari, lahir secara normal. Baby tak ada apa apa komplikasi.

4y ago

*akak awak.

Anak sy dua2 lahir hsi, johor. Alhamdulillah so far pengalaman dua2 ok. Anak 1st bersalin normal. 20 jam dalam labour room tahan sakit contraction siap share pengalaman dgn nurse yg check ctg. 2nd baby this year, kene emergency czer sebab baby dah berak dlm perut. Masa tu sister tlg tenangkan sbb dia nampak muke mcm xrela nak kene tolak masuk dewan bedah.. Huhu.

4y ago

Husband boleh teman x dalam labour room? Pernah dengar ada hosp husband xleh masuk labour room sbb labour room jenis bukan bilik sorang2, just tutup kai langsir huhuu

Hospital besar melaka. Masa jahit doc tu bising2 mengomel pula mcm salahkn sy sb sy punye tu terlalu soft. Susah nk jahit. Lpastu mase dia keluarkn tisu tu meretas blik jahitan. Kne jahit skli lg.. mane la sy tahu bende nk jd soft ke ape.. sy diam je menahan kepedihan dan kesedihan. Ni nk bersalin 2nd kat situ jgk, minta2 xde masalah sama..

Bersalin di hospital muar. Best best. Terima kasih doktor, nurse dan semua yang terlibat secara tidak langsung. Alhamdulillah dipermudahakn dan dapat petugas Kesihatan yang sangat membantu. Memang segan time bersalin ramai pulak yang datang tengok. Takpala moga Allah jadikan pelatih dan anak muda yang belajar tu dapat membantu ibu bersalin yang lain.