ectopic pregnancy

Hi mommies, sy skrg 6 weeks, arini sy pegi klinik swasta sbb mmg sejak 2 ari sy mengalami bleeding cam period,n sakit perut so kat sane doc scan ckp x nampak kantung kat rahim tapi sebelah tiub kiri ade bleeding n suspect 80% ectopic pregnancy.. Sape melalui keadaan sy... Tlg share ..mmg dh rasa down sgt.. Pls help me??

8 Balas

Saya pernah lalui. Scan tu dia tak confirm pun bleeding kan? Sbb gambar hitam putih. Just nampak “free fluids” kemungkinan tu darah. Saya kena operate masuk camera utk tgk bleeding ke tak. Tapi tak ada pun. Just cecair biasa yang ada dalam rahim. Kantung pun memang tak nampak. 2 minggu lepas tu kantung nampak dalam rahim & skrng baby dah 30 weeks dalam rahim. Saya tak ada sakit pun dulu. Tak sure kalau awak ada sakit tu mcm mana pulak. Rasanya doctor akan buat laparoscopy tu kot. Kalau betul luar rahim, dia akan buang satu tiub yang kena tu. Tapi jangan risau, peluang mengandung lepas ni sama je macam orang lain walaupun dengan satu tiub.