ectopic pregnancy

Hi mommies, sy skrg 6 weeks, arini sy pegi klinik swasta sbb mmg sejak 2 ari sy mengalami bleeding cam period,n sakit perut so kat sane doc scan ckp x nampak kantung kat rahim tapi sebelah tiub kiri ade bleeding n suspect 80% ectopic pregnancy.. Sape melalui keadaan sy... Tlg share ..mmg dh rasa down sgt.. Pls help me??

8 Balas

saya ada pengalaman ectopic..setiap kali scan doktor x jumpa location baby..sampai 1hari tu sy trun darah..skit².. doktor refer ke pakar..2 hari sekali pakar mbik darah untuk tgk bacaan HCG..doktor pun dah bg tarikh untuk admit wad untuk buang..bacaan HCG makin ari makin menurun..dgn sy sakit pinggang n perut..last sy dah xtau nk buat apa.. sy telan ubat urat..esk tu semua keluar tanpa apa² operation. setahunepas tu sy pregnant semula.. alhamdulillah.. dah msk 4bulan