Pregnant 10w tpi perut tk rasa apa

Hi mommies, sy pregnant dh 10w4d tpi tk rasa apa perut pon pon kempis je. Normal ke maaf sy first pregnancy.

25 Balas

sya baca kan awak bnda tu normal. klau sya dah nk masuk 11 wk . first pregnancy juga. perut sya dah stat nmpak bulging kat bahagian bawah dan klau lpas makan pun nmpak mcm buncit . tpi baju lama mmg byk tak selesa dah la sbb perut kdg2 bloated. tpi slalunya depends pada org ada yg sya tgk perut still kecik. mgkin tgk jenis bdan juga .

3d ago

okay sis.

normal sbb bby msih kecik sgt2 dkt dlm tu dan baru nak build... msuk 20 weeks n above br perut akan nmpk bsr..nnti dh start mengah nk jln n brdiri bila perut dh bsr sgt..dan depends pd faktor fizikal seseorang juga.. kdg2 ada yg tak nmpk lngsung dia pregnant tw2 je nnti dh brsalin..

bby masih kecil lg sis.. mcm sy da msuk 33w nk 34w perut xnmpk jenis badan kecil... tpi alhmdylilh bby oky berat pon oky ank prtma brt 3kg ank kedua 3kg ank ketiga 3.35 ank keempt 2.85 ank kelima 2.95 yg ke enam blm thublg huhu

normal sis ☺️...Saya pregnant ank yg 3rd skrg ni dah nak masuk 10w,still tak nmpak lagi....Insya Allah nnti dah 24w above dah ada bump sikit² tu 💕....Santai je 😊...

normal. boleh tengok dalam apps2 pregnancy atau websites atau yt yg cerita tentang perkembangan baby & perubahan badan ibu sepanjang pregnancy week by week.

normal lagi tu. sebab kalau first pregnant ni body kita lain sikit perubahan. melainkan dah beranak kali kedua atau ketiga ada perubahan lah bahagian perut tu

Saya first time mom juga. Kandungan saya 10w memang tak rasa apa. Start 20w baru rasa tendangan baby tu. Makin lama makin kuat sebab baby dah membesar 😄

normal , sebab saya masuk 16week baru nampak cam buncit sikit,orang tegur " lah pregnant ke? " masa tu dah 8bulan hihih

normal, masih awal tu. Kalau nampak buncit time ni pon bukan sebab baby , tapi perut kembung 😅😅