sakit bahagian kemaluan

Hello mommies, sy pregg masuk 35 weeks, akhir2 ni sy sllu rsa skit bhgian kemaluan cth ketika baring mau tukar posisi kiri atw kanan mesti pelahan2 sbb sakit menekan dkt kemaluan..Even, tme mau bangun pun skit.. Ada ssiapa rsa bgni ka?? atw mmng normal?

21 Balas

Saya pun sama sis. Kalau angkat kaki nak pakai seluar ke, bangun dari tidur mesti sakit bahagian tu. Tapi saya baru 27 weeks. Bila tanya nurse, nurse kata normal sebab kepala baby dekat bawah.

Normal sis.sy ms pregnant ank 1 st strt 35 weeks da skit bhgian ctu.jln pn slow2.nurse chck on 36 weeks,kple bby da kt bwh.on 38 weeks tepat sy da slmt bsalin😘

Mmg normal sakit dkt situ, sebab berat baby dh membesar jdi dia tekan dkt pelvis muscles kita. Kena bykkan rehat tidur dan alaskan kaki dgn batal. Insyaallah okay.

Sama la sis.. cuma awal2 gi da rasa sakitnya dlm 30minggu da t'asa krng masuk 35minggu hnya allah yg tau sakitnya 🤣,paling payah bla nk bgn pgi... hahaha

Sama sis..saya pn mcm tu..skrg dh 36w5d..dh nk ujung2 ni kt bawah dan celah peha sakit kdg2 tu nk baring nak tukar posisi..seksa sgt rasanya😣😣

Sy mengalaminya. Rasa nak pengsan bila nak bangun tidur. Nurse cakap normal. Baby dah masuk laluan. Tunggu nak keluar ja lagi.

Same la dgn sy.. Nk masuk 32 weeks.. Igtkn sy je rase mcmni.. Rupenye mommy's pon ade jgk rase.. Tq info...

normal sbb baby dh trun tu😄 sy skg 38wk mlm2 nk tukar posisi pn sakt cm ada batu hempas

35week normal sis.. mmg sakit giler sy dah rasa nak no2..... siap g hospital lagi... 🤣🤣🤣

Sama sis..sy pun mcm tu..kerap sakit..rasa mcm ada ada koyakan @ jarum yg mencucuk pun ada