Bersalin HSA Johor Bahru

Hi mommies, Siapa sini pernah bersalin di Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru? Saya nak tanya service di sana okay tak? And suami boleh tak masuk labour room time kita nak bersalin?

5 Balas

Pengalaman saya teman isteri bersalin di wad kelas 1 HSA, 1) Suami tidak dibenarkan berada di labour room sebab ceasar. Kalau normal, sy tak pasti. 2) Suami tidak boleh berada lama dia dalam bilik walaupun wad kelas 1, jenguk jenguk kejap pastu keluar. 3) Mcm isteri saya, dia ceasar, agak susah untuk bergerak, so sy stanby kat area berdekatan. Mudah untuk saya dtg dan bantu.

5y ago

Baik faham 😊 anggaran caj berapa ya kalau kelas 1? kalau nak masuk kelas 1 kene booking awal ke? atau time nak bersalin terus pergi je?

saya kurang tahu sis.. tapi hospital kerajaan pun suami bole masuk.. cuma kita perlu beritahu nurse smasa tmujanji d klnik ksihatan.. dorang akan buatkan tmujanji dgn hospital.. 🙂

5y ago

Ok baik sis nanti last checkup kita kene bgtahu lah ya

bole masuk kalau kita mintak nak suami temankan dan pastikan ada sijil nikah klau tkde sijil nikah tk bole masuk

5y ago

i see.. so time rasa nak beranak terus pergi emegency sahaja ya

Kalau normal suami boleh masuk dalam LR. Service kat sana ok cuma panas sikit la hospital tu

5y ago

Baik sis clear.. terima kasih bagi saya faham sbb firstime hehe

Suami boleh masuk tamn kan kat dalam itu sbb saya dah dua kli suami yang tmn kan ...😊

5y ago

Yeke? So confirm ya hsa boleh masuk 🤗 nak kene booking ke sis kalau nak bersalin hsa? berapa anggaran caj kalau wad biasa ya?