Barang ke hospital

Hi mommies. Siapa sini due dah dekat tapi belum packing barang untuk ke hospital? Mcm saya 😅. Saya dah 36w tapi tak packing lagi. Confused sikit nak bawak apa sebab nervous and takut kena tahan wad la apa la. Ada tak yg macam saya? #firstbaby #ingintahu

4 Balas

Labour room(sy letak sekali barang ibu dan bby) 🌈Baju/seluaq 🌈Napkin 1 🌈Pampers 1 🌈spender pakai buang 1 🌈maternity pad 1 day1/day2 (Letak dalam ziplock beg,sy buat 2set) 🌈Baju/seluaq 🌈Napkin 🌈Mitten/booties 🌈Pampers (Barut tak perlu sbb tali pusat bby masih xok) 🌈Tuala bby 1 🌈Receiving blanket 1 🌈Pampers extra 6 🌈Minyak yuyee 🌈Wet tisu (Barang mandian bby pon xperlu mngikut experience kawan2) Barang Ibu untuk balik(sy letak dalam ziplock, senang xpayah dah nak memunggah) 🌈Baju dan kain batik 🌈Nursing bra 1 🌈Spender pakai buang 1 🌈Maternity pad 1pcs 🌈Breast pad 2pcs 🌈Buku pink & Kad pengenalan 🌈Spender pakai buang 5 🌈Spender biasa 2(saja standby) 🌈Maternity pad 5 🌈Breast pad 4 🌈Stocking 1 🌈Tuala 1 🌈Pencuci muka & sabun ketul 🌈Berus gigi & ubat gigi 🌈Sikat rambut 🌈charger/powerbank 🌈milo kotak dan bskut2 🌈air zam2 Semua ni sy muatkan dalam 1 beg bby .. beg pon xbesar beli kat shoppee .. lg pon mudahkan urusan suami dan nurse xpayah nak bawak byk2 beg .. nurse pon xbg bawak beg byk2 .. xckop kalau nti mnx ja suami bawakkan .. tp sy rasa ini dah cukup memadai bila dok tnya kawan2 punya experience beranak bln sudah bulan ni ada yg beranak smua bgtau yg sama .. Harap membantu 🥰

1y ago

Yaaa btul tuu👍