Mengandung lagi

Hi mommies please help, sy baru bersalin czer anak baru 7 bulan tapi upt saya positif pagi tadi. 3 bulan dh x period still mkn pil perancang sy ingtkan normal period x teratur. Saya buntu tak tahu nk buat apa sy takut😭nk buat macam mana ni kena gugurkan ke ? Tak dosa ke? Kalau simpan selamat ke?😭tolong mommy otak sy dh kosong 😭😭

Mengandung lagi
30 Balas

sy pon sama situasi mcm puan anak sy baru 5bulan sy dah pregnant..sy baru je bslin czer bulan 2 hari tu anak first skrg tgh pregnant 5bulan..sy xambil ape2 perancang pon sbb rncang sndri..nsib misi dgn doktor xbising,nanti 26week ke atas kene jupe pakar o&g utk check luka czer.

9mo ago

itulah saya pun baby 9 bulan .. bulan 12 hritu czer ni bulan 9 dh pregnant balik.. skrg dh 8w+

tahniah puan..💙 puan better g cek klinik baby dlm kndungan berapa bulan,sy rasa sempat nak first umur sethun lbh,baru yg baby ni lahir..rasa biasa shj tu,ingat anak adalah Anugerah yg plg indah,dan rezeki drNya..so jaga anak2 dgn sebaiknya, semoga dipermudahkan segala urusan puan.

sis. Terus sy berminat baca posting dari sis. sebab saya pun anak 7m+ , sy y lewat period 2w+ ni pun risau dah , lagi2 xda bt any perancang mcm sis ada lg pil perancang. Tp sis jgn sedih . Semoga dipermudahkan urusan sis ❤️tahniah dpt baby kedua soon. Semoga sis kuat k 😘

Terus call KK untuk dapatkan tarikh temujanji. Bagitahu keadaan awak pada nurse. InshaAllah akan dapat tarikh secepatnya. Hari checkup nanti awak cerita semua concern awak pada doktor dan minta advice daripada doktor. Semoga dipermudahkan urusan and congratulations! 🌹

Allah sis.. jgn pk nk gugurkan sis.. semua tu bsebab andai kata sis da cuba jarakkan.. sesuatu yg jadi mesti ada sebab.. inshaa Allah baik2 je sis.. jgn pk yg bkn2 sgt ye sis.. sy phm sis pnat n czer lak tu.. tp jgn stress2 k.. bncg ngan suami.. bncg ngan doc k

Benda dah jadi dah sis. Rezeki tu. Dah jadi dah takkan nak buang kan. Doctor pun xleh nak ckap ape juga. Bebel2 tu biasa la tp dah mkan perancang tp jadi juga nak buat cemana. Doctor akan pantau je la nnt .

sy ank pertama czer, tak smpai setahun jarak. enjoy you second pregnancy 😽 jgn stress. buka buku pink awal2 doktor dan nurse tak marah, marah pn kejap saja.

Insya allah sis xde ape2.. Jgnla pkir utk gugur kan kndungan tu..sian diaa.. Kalau sis buat mcm2 tp kalau dah rzki dia xkn trun.. Kawan pernah buat cmnii tp stay xturun2 pun.. Da rzki.. Insya allah

Aku pun c sec. Dah 6 bulan. Inginkan anak kedua ttp belum menses lagi. Saya fully bf anak pertama saya. Tanpa menses tak jadi preganant kedua kan? Tapi dr kata boleh. Pelik jugak

ya Allah senangnye nk mengandung😭 sy dh married almost 3 years dh cube mcm2 care, dh chck hospital smue ok pun tak mngndung lagi umur dhh + tue 😭😞