maternity pad

Mommies , nak tnya . Korang pakai maternity pad jenis apa ya selepas b'salin ? Yg mcm pad atau Pampers ? Jenama apa ? Blum ada pngalaman lagi ? hihi

32 Balas

Kalo sy, lebih selesa pad overnight dari yg maternity.. Maternity dy punya kapas dlm cpt lekang n remok... Serius tak selesa ye sis.. Bila nk duduk je dy mcm tekan tempat jahit tu... Sbb dy tebal.. Kalo yg overnight tu dy panjg n lebih nipis.. N xbocor pn... Lebih selesa...

sy belum bersalin lagi.tp beli je dua2 jenis yg ramai org recommend mcm mademe pureen n librese o/night extra long 32cm tu..dua2 pun x prnah pkai tgu dh brsalin nt bleh ngam ke x.beli 20pcs je dlu.lain org lain rasa selesanya..

Pada sy plak pilih maternity pad, lebih lembut berbanding pad biasa dia lebih keras.. Sakit bila tertekan bahagian jahitan. Cuma maternity pad kna kerap tukar la sis.. Bergantung pada org jgk sis..

Libresse 42cm & kotex 32cm,selesa sgt. Lepas balik rumah(hari ke 3)saya pakai pad whisper biasa tu je. Tp pada sya kalau baru² bersalin ssah nk tunduk², blh le try y mcm pampers tu,

Libress overnight selesa... Lepas bersalin beli krim kt farmasi untuk luka... Saya guna fucidin cepat elok dalam masa seminggu je tak saket boleh berlari2 lagi

Saya guna maternity pads jenama Pureen. Sbb drhkn bnyk lpas bsalin. Yg ok nya bla pakai pads ni, xleaking sis. Xmcm kita pakai pads period.

5y ago

Sya 1st time guna sis. Hehe. Sngt selesa pakai🤗

sy beli pad overnight kotex je..tny2 org brpengalaman jugak....tp mcm blur pulak mase nk beli pad baru ni,xtau size mcm mane sbb lame kan x pkai pad. haha..

Sy dr ank 1st smpai 3 pakai pureen maternity. Panjang dan lmbut ja. Insya allah anak no4 pon sama. Sy beli jnis adhansve..x reti pkai pad loop ni

Sy guna pureen maternity pad... bli kt shopee.. mggu pertama darah byk keluar .. tkut pki pad biase takut bocor je... 😊😊

Dinasihatkan guna khas utk maternity sbb direka khas utk ibu, yg lain takut kene jangkitan, ni ape yg sy baca..

5y ago

betul. maternity pad lebih baik untuk elakkan jangkitan kuman selepas bersalin. Pad biasa untuk period berisiko.