Baby Muntah susu

Hi mommies. Nak tanya mcm mana ye nak kurangkan baby muntah susu? - baby minum susu formula sbb doctor suruh stop susu badan sebab nak kurangkan kuning - baby minum susu formula lactogen - baby still muntah walaupun dah sendawa - baby baru 17 hari Walaupun muntah susu tu normal tp still saya nak kurangkan sebab hari2 muntah susu sampai muka baby merah. Kesian sangat tgk sbb mcm nampak baby tak selesa.

3 Balas

ni tips saya kurangkan kuning baby. jgn stop bf. minum susu kambing pure, baby mmg akan berak2 bnyk. anak saya turun dr 160 ke 130 skrg turun ke 100 bacaan kuning dia dalam masa 5 hari. doc swasta mmg akan sarankan stop bf, sbb saya pon dorang sruh stop tp kk suruh teruskan je. just campur untuk bg dia berak kencing kerap. untuk elakkan anak muntah/jeluak, lepas sendawa tegakkan 30 minit sebelum letak baby. masa anak first saya macam ni jugak..muntah sampai biru so saya tegakkan baby 30 minit lepas dia burp.