Hb Low

Hi mommies, nak tanya biasanya ubat jenis apa mommies mkn utk tambah darah ya? Sbb sy pregnant dalam masa 24 minggu tp still hb low..tak naik hb. risau pula..skrg masih makan ubat IRON TABLETS yg KK bg tu..

2 Balas

Saya mkn ubt zincofer kk bagi ..tp hb naik lmbt dah 35week pun still 10.6 wlupun dah mkn syur2ran buah naga semua .. And trbca mkn jambu batu bole naikkan hb ..saya amalkan jambu batu sebiji sehari trus naik jadi 12.8

5y ago

Saya sebenarnya nak try makan ubat Iberet, tp kk doc sarankan supaya trskan makan ubat iron table yg KK bagi tu. Lps tu setiap 2 minggu kena ambil darah..