breast pump perlu atau tidak?

hi mommies, nak mintak pendapat sikit. saya seorang suri rumah, perlu tak saya beli breast pump? #pleasehelp #firstmom

16 Balas

saya housewife yg memang bf anak directly. beli jugak pump tapi tak guna pun 😅 kalau dah bengkak sgt baru saya pump utk keluarkan susu. bagi saya lah, tak berguna sangat, kalau beli pun saya rasa baik saya beli pump manual je sebab guna sekali sekala. anak saya direct feeding sampai dia tak suka dah nak isap botol. so apa boleh buat, duduk rumah anak nak susu selak je lah baju haha. ini pendapat saya lah, kalau puan nak simpan stock utk travel ke atau nak fokus bagi baby susu yg pekat tu & nak keluarkan susu cair , better pakai yg auto pump. semoga membantu.