Mencari hospital kerajaan

Mommies blh bg suggestion hospital gov kat selangor / kl tak. Tadi suda pegi hospital putrajaya tanya harga, deposit kena bayar rm800, and if bersalin normal pun kena prepare rm3000, caesar rm7000. ☹️sbab putrajaya dekat dengan rumah.

5 Balas

dah try tnye serdang? kalau dlu sy brsalin czer dkt hsptl kerajaan duk kelas 3 pun takde mahal smpai 3k .disharge tuk 3 hari je dlm 150 mcmtula...mcm sy ms admit doc suggest duk kelas 3 sbb dkt dgn emergency area pape jd senang nk pantau..jd sy tak kisah duk memne wad janji sy n baby ok di pntau sbb ms tu sy alami pp type 3....ms tu tahun 2019.tp xtwla kalau 2022 ni hrga hsptl kerajaan cas smua naik😅. yg ni dkt putrajaya puan tnya utk fpp ke?? kalau fpp ye kena byr deposit 3k...mcm haritu ank sy lahir prem 34minggu pn cas pun tak smpai beribu wlaupun dia kena duk nicu berbelas hari rs kami abis pun total dlm 300 je tuk cas sy admit bersalin 3 hari dan bby warded dkt nicu..

1y ago

oh lupe hsptl putrajaya kan semi..half goverment half swastakan..sbb tu mahal berbnding hsptl kerajaan lain..sbb yg lain fully government..