Mual + Muntah 😰

Hi mommies, ada tak pernah alamai mual + muntah bila setiap kali dah makan. Saya 1st time pregnant, kandungan 5 weeks +. Sebelum ni okay je selera makan, tapi masuk week ke 4 dah start mual, pening, malas tu jangan cakap la . Sekarang ni nak makan pun tak berselera, makan sikit je lepastu terasa dekat tekak nak terkeluar balik 🥹 minum air pun rasa nak muntah balik. Mommies ada tips tak mcm mana nak hilangkan rasa nak muntah. Rasa lapar, tapi makan je muntah.

3 Balas

Mkn sikit2 sis tpi kerap...kalau nk rasa nk muntah minum air suam/panas..sy pun alami mcm ni 😂