Baby susah tidur siang

Hi mommies. Ada cara tak nak mudah tidur kan baby pada waktu siang? My baby is 3 months old. Malam dia tidur nyenyak. Siang je susah sikit nak tidur. Huhu

11 Balas

Baby saya pun susah tdo siang..kalau tdo pun senang sgt terjaga..malam pun macam tu..mcm bila dgr bunyi motor lalu ke ada org mesin rumput ke..kesannya berat dia naik sikit je bila timbang..bgtau kat misi..misi bebel kata baby ni mbesar masa tdo..then dia suruh cuba bedung..masalahnya bila bedung baby sy macam kelemasan..bpeluh2 xsuka...last skali sy terpaksa guna baby swing..baru la dia lena 2 jam kadang2 lebih..malam pun tdorkan dulu dlm tu sampai dia lena betul baru alihkan.

5y ago

Dulu ada ajar buai, tapi bila nak bawak berjalan tu susah. Dia taknak duduk dalam stroller. Asyik nak berdukung je nak didodoi macam buai tu. Mama dia ni kurus. Tak larat nak dukung. Haha. So sekarang tidur kan dia atas tilam dia. Tu yang sekejap sangat tidur tu.