Period atau darah implantasi?

Minta maaf gambar menggelikan. Saya misscarriage 19/6/23. Turun darah selama 6hari. Harini dah 1bulan 22hari. Belum datang period lagi. 4 hari lalu, saya ada simptom nak period. Kram. Breast nyeri. Keputihan yang saya cek guna cotton bud warna kuning cair dan bertukar warna keruh. 10/8 baru ni bertukar jadi darah. Tak berketul pun dan tak keluar sampai kena panties. 11/8 malam semalam saya kencing dah start keluar darah warna keruh atau boleh dikatakan merah gelap. 12/8 harini saya pakai pad just nak tengok warna darah tu warna apa, saya musykil. Biasanya saya kalau period, darah berketul2 dan merah dia fresh. Sekarang saya tak rasa langsung sakit senggugut ke apa ke. Cumanya nyeri pada breast saya mild je. Perut apa pun tak sakit. #ingintahu #pleasehelp Saya ada cek upt awal pagi harini (1st kencing) , in 5mins ada 2x line tapi pudarrrr sangat. Darah implantasi atau period ya ni? Pregnancy sebelum ni spotting saya tak macam yang saya bagi ni. #seriusnanya

Period atau darah implantasi?
18 Balas

saya pun dulu after miscarriage, sebulan lepas tu simptom macam awak. breast sakit, tp saya sakit sangat malam2. tkde cramp. esoknya keluar darah sikit2. and lama2 mcm ni, darah period ni.. lepas 6 bulan baru pregnant balik. sbb kalau spotting sikit sgt tk penuh 1 pad/pantiliner

Sy xsure darah period atau gugur tp implantation kalau darah merah yg keluar warna dia macam sirap yg dah sangat2 cair. Very light pink. Secalit atau setompok kecil besar duit syiling 50sen lama selalunya. Atau warna brownish. Tu based on pengalaman sy lah.

Masa saya dulu time nk gugur, double line upt pastuh syg seminggu saja bleeding sebab kandungan 6 week pastuh saya dah period mcm biasa. Awak masa gugur itu ada keluar janin tak? Better pergi klinik scan perut dulu kalau kosong maybe darah period.

10mo ago

Saya turun sendiri. Rahim clear tak buat d&c 😊 Petang ni dah banyak darah keluar, maknanya betul ni saya period.

darah period tu . IB just spotting je dan tak semua org akan alami. simptom period sama je dgn pregnant. utk upt tu, biasa klau nak period or awl period mmg akn naik faint line sbb hormon hcg tu ada cuma persenyawaan takda jd period la..

Nampak macam period blood tapi awak check upt double line kan? Rasanya awak kena tunggu esok and tengok either darah ni keluar lg atau tidak. If not, pergi clinic la awak. Minta consultation dari Dr..

Ni bukan spotting atau implantation sis. Ni dah period. Ada sesetengah orang kalau period buat pregnancy test pun akan dapat line samar. Sebab saya pun pernah try and memang dapat line samar.

klau check postive pudar dan ade darah biasa misccariage awk..mgkn awk lps gugur tu trs lekat tp gugur semula..sbb sy ade pglmn mcm ni jgk klau +ve & ade drh tp kabur2 +ve tu hcg awk da menurun..

10mo ago

sy pun ada terfikir mcm tu jgk. sy baru habis period saje2 check upt (sbb dh dkt sebulan spotting, lps period dh habis spotting mcm hritu still ada) tgk ada 2 line samar 😅 pergi klinik check pun sama line samar. buat hcg mmg dpt bacaan pregnant. next week kne buat skali lg hcg tgk bacaan naik ke turun. kalau bacaan naik mmg miracle laa, baby rainbow sy hehe

Period rasanya. Implantation xde mcm ni. Implantation tu spotting je secalit brownish or pinkish bukan fresh blood mcm ni.

darah implementasi hanya sedikit dan xbanyak awak. dan berwarna light pink. hanya 1@2 titik mcm tu. ini mcm drh period

darah implantation sikit sngt mcm jari kena duri ja sis. sikit sngt. ni penuh pad mcm darah period sis