Bsp Pagi Tinggi ?

Mcm2 cara try, mkn nasi naik jugak, ratah lauk pun naik, kali ke3 naik jugak tu pun try mkn roti wholemeal 2 keping ja ??? Nk mkn ap lgi ni ??????

17 Balas

Pandangan saya bagi gdm on diet ni kena kawal pemakanan tu sepanjang kehamilan supaya bacaan sentiasa ok dan bukan pada hari bsp je. Kurangkan pengambilan makanan berminyak dan bergula. Kalau boleh air manis ni kurangkan. Air kosong mesti minum 2 liter sehari. Boleh makan manis tapi terkawal. Amalkan makan buah oren setiap hari. Kurma mmg elok tapi bagi yang ada gdm kena kawal makan. Bsp pertama waktu pagi tu, sehari sebelum bsp last makan pukul 10 mlm. Biasanya saya minum air kosong je pagi sebelum check bsp. Lps check baru breakfast n makan buah.