Sakit Tulang Belakang Semasa Hamil

Hi Mama Ibu Mummy semua! Jom discuss / share Ada tak moms yang kat sini ada sakit tulang belakang & sedang pregnant / dah deliver? Cth: Sacroiliitis / Sacroiliac / Slipped- Disc / PID / etc. Saya ada Sacroiliitis started about 2 years ago and masih lagi until now during my 2nd pregnancy. 12 years ago, I deliver my 1st baby secara caesarean. So kebarangkalian utk I czer lagi adalah tinggi, cuma bezanya skrg I ada Sacroiliitis. Mohon sapa2 yg experience sakit tulang blkg ni, masa deliver baby dulu secara normal / ceaser? Kalau czer tu mcm mn experience bila sekali ada sakit tulang blkg ye? Tulang blkg tu jadi mcm mana bila kene inject utk czer etc..? Ada Risiko..? Saya tanya post ni bukanlh nak kumpul point or mata. Yes I already Google about this issue, kebanyakannya bukan experience. Experience dgn kajian boleh jadi tak banyak yg sama ye. I dh pun tanya kt both doctor KK & Swasta, both mmg ada different case about this. (Pun takdpt nak borak2 panjang) Here with this apps, bila bertanya benda mcm ni, hope ada yg sudi share & lbh ramai moms yg blh tahu experience daripada mom yg pernah melalui situasi ni, at the same time kita manfaatkanlah apps ni utk kita generate something yg blh buat kita tambah ilmu dan sekurang2nya bersedia. Advance thanks to moms yg sudi reply! ??

1 Balas

Bende tu normal rasa nye.... If czer diorg akn inject.... So akn sakit blkg sbb ksan dri inject tu.... Sye bsalin czer... So tgah mrasa sakitnye blkg kesan ubat tu..... Xkn hilang smpai bila2.... If tgah mnyusu lg la cepat rasa sakit blkg.....