Speech Delay

Hello mama's adakah mama2 sini yang anak lambat bercakap..dan bila anak mama lancar bercakap...anak saya bulan ne baru nak masuk 3 tahun..banyak benda dia pandai cakap counting 1 to 10 pun pandai tapi part bila nak becerita atau becakap ngan siapa2 bahasa dia x difaham..mcm bahasa alien?

5 Balas

2y4m. Sebelum tu dia biasa je, masuk 2y4m tiba2 byk ckp. Mommy kerap ckp dgn anak, bacaan buku. diorang ni tgh absorb apa kita ckp.

5y ago

ok mom tq sharing ya..mmg kami rajin bawa anak becakap...mngkin ada lambat skit kali kan