Speech Delay

Hello mama's adakah mama2 sini yang anak lambat bercakap..dan bila anak mama lancar bercakap...anak saya bulan ne baru nak masuk 3 tahun..banyak benda dia pandai cakap counting 1 to 10 pun pandai tapi part bila nak becerita atau becakap ngan siapa2 bahasa dia x difaham..mcm bahasa alien?

5 Balas

Kena kerap ckp dgn ank puan utk menggalakkan ank bercakap...kalau ank pertama la...kalau ank ke2 atau sterusnya dah lebih senang sbb kakak/abg dia ada utk berborak😊