Ubat tambah darah maltofer

Macam mna nak mkn ubt maltofer utk naikkan hb? Ibu2 yg ambil ubt tmbh drh jenis maltofer bleh share tak? #firstbaby #firstmom #pleasehelp

9 Balas

Kene makan waktu perut kosong. Kalau dah makan, gap 2 jam baru makan ubat. Kalau perut kosong, after 30/1 jam baru boleh makan macam biasa. Macam sy kene 3 biji 1 hari. So pukul 7, 3 dan 11 sebelum kemam2 maltofer tu sy minum air oren dgn vit c. Tp tulah dah hujung2 nak bersalin ni mmg hb susah nak naik. So sy minum pati delima 1 sudu pagi dgn malam. Baru naik 13. Kalau tak kene p cucuk/masuk darah.

2y ago

owh ye ke. hehe..najis ade la wrna hitam. thanks share info